حسین فتوحی 4884 روز پیش
بازدید 135 ۶ دیدگاه

با «گوگل پلاس» بیشتر در گوگل پَلاس خواهیم بود! تهاجم بزرگ ارتش گوگل به جبهه شبکه‌های اجتماعی

قابل توجه فیس بوک بازان

 

چند وقتی بود که شواهدی نشان می‌داد که گوگل به صورت مخفیانه در حال کار روی یک شبکه اجتماعی بزرگ است. چند ماه پیش خبری در این مورد منتشر شد که در حد شایعه بود و زود تکذیب شد اما معلوم بود که گوگل پنهانی در حال انجام کارهایی است.

سرانجام گوگل ، پروژه گوگل پلاس یا Google+ را معرفی کرد. آیا با گوگل پلاس، گوگل به یک شبکه اجتماعی عظیم تبدیل خواهد شد؟ آیا موقعیت فیس‌بوک به خطر خواهد افتاد؟

گوگل پلاس، از دیروز -سه‌شنبه- به صورت «بسیار» محدود در دسترس شمار اندکی از کاربران قرار گرفته است. این پروژه حاصل یک سال تلاش تیم گوگل به رهبری معاون ارشد شرکت گوگل در امور شبکه‌های اجتماعی به نام «ویک گاندروتا» است.

وقتی که گوگل پلاس عمومی شود و در دسترس همه قرار بگیرد، به لطف طراحی مجدد نوار راهبری گوگل، در همه جا به آن دسترسی خواهید داشت. به زودی نوار آشنای خاکستری که در بالای همه صفحات گوگل دیده می‌شود، مشکی‌رنگ خواهد شد و در این نوار گزینه‌هایی برای دسترسی به پروفایل خود در گوگل پلاس، اشتراک مطالب و دیدن اطلاعیه‌ها خواهید داشت. سامانه آگاه‌سازی یا notification  گوگل، چیزی شبیه سامانه آگاه‌سازی فیس‌بوک است.

به طوری که در این عکس می‌بینید، در سمت چپ نوار، اسم خودتان در کنار یک به علاوه نشان داده خواهد با کلیک بر روی آن می‌توانید از امکانات گوگل پلاس استفاده کنید:

شما مشابه بخش فیدهای خبری فیس‌بوک، در گوگل پلاس هم می‌توانید عکس‌ها، ویدئوها، مطالب و حتی موقعیت خود را به اشتراک بگذارید:

حلقه‌ها Circles+
یکی از مشکلاتی که همه ما در شبکه‌های اجتماعی مثل توییتر، فرندفید یا فیس‌بوک داریم این است که نمی‌توانیم به سادگی گروه‌های متمایزی از دوستانمان تشکیل بدهیم تا بتوانیم هر زمان که خواستیم یک مطلب یا عکس را با یک گروه خاص به اشتراک بگذارید.

فرض کنید که من در حال وب‌گردی یک خبر جالب پزشکی می‌بینم، این مطلب به احتمال زیاد برای دوستان وبلاگ‌نویس من که خوره آی‌تی هستند، جالب نخواهد بود. به یاری گوگل پلاس می‌شود به سادگی دوستان را در حلقه‌هایی مرتب کرد، مثلا اعضای خانواده، وبلاگ‌نویسان آی‌تی، پزشکان و …این طوری می‌شود از اشتراک بعضی فیدها مثلا با همکاران شرکت یا رؤسا خودداری کرد و راحت بود!

مرتب کردن دوستان در حلقه‌ها به سادگی با کشیدن و رها کردن (درگ اند دراپ کردن) آواتارهای آنها در حلقه‌ها ممکن می‌شود. گوگل برای این کار از سیستم HTML5 استفاده کرده است.

چت ویدئویی در پاتوق‌ها hangout
گوگل ترتیبی داده است که شما بتوانید به راحتی با یک نفر یا با کل اعضای یک حلقه، چت ویدئویی کنید. البته حداکثر تعداد نفراتی که می‌توانند وارد یک چت ویدئویی شوند، ۱۰ نفر است.

گوگلی‌ها با hangout قصد دارند، چت ویدئویی گروهی را که فعلا چیز معمول و متداولی در ارتباطات روزانه ما نیست، بیشتر جا بیندازند.

 

آپلود بی‌درنگ عکس‌ها و ویدئوها
با استفاده از این ویژگی دیگر عکس‌ها و ویدئوهای شما در موبایل‌ها و هاردها محدود نخواهند بود. شما می‌توانید به سادگی آنها را آپلود کنید و حتی جلوه‌های زیبایی با استفاده از ویرایشگر عکس گوگل به آنها بدهید و سپس آنها را به اشتراک بگذارید.

جرقه‌های گوگلی یا Spark
اما گوگل پلاس، نمی‌خواهد که فقط شبکه‌ای برای اشتراک مطالب باشد، این شبکه می‌خواهد ابزاری برای کشف مطالب و محتواهای مورد علاقه شما هم باشد.

گوگل از روی عادات وب‌گردی و جستجوهای شما، شاید بیشتر از نزدیک‌ترین دوستتان علایق شما را می‌شناسد. شما به به کمک جرقه گوگل پلاس، می‌توانید، یک موضوع خاص را انتخاب کنید تا تازه‌ترین و مرتبط‌ترین مطالب، از آن به بعد به شما نشان بدهند. مثلا شما بسته به علایق خود می‌توانید اسم یک هنرپیشه خاصع تیم ورزشی مورد علاقه، یک موضوع پزشکی یا رویداد اجتماعی را در این قسمت وارد کنید و بعد بدون زحمت هر روز خبرهای جالبی را در مورد آن موضوع ببینید.

گردهمایی گوگلی یا Huddle:
گوگل با Huddle که نوعی چت گروهی است، ترتیبی می‌دهد که شما بتوانید یک پیام را از طریق موبایل به چند نفر واعضای یک حلقه بفرستید.

گوگل پلاس و موبایل:
گوگل در نظر دارد اپلیکیشن‌های مخصوصی برای گوشی‌های هوشمند برای کار با گوگل پلاس در اختیار کاربران قرار بدهد. آنها در نظر دارد از اپلیکیشن‌های مخصوص اندروید شروع کنند. به کمک این اپ می‌توانید به جرقه‌ها و حلقه‌ها و مطالب به‌روز شده دوستانتان دسترسی داشته باشید و عکس‌های و ویدئوهای موبایل خود را آپلود کنید.

البته سیستم اشتراک عکس و ویدئو گوگل پلاس از طریق موبایل تا حدی با بقیه سیستم‌ها متفاوت است: فایل‌های چند رسانه‌ای شما مستقیما وارد حلقه‌ها نخواهند شد، بلکه آنها به طور موقت -برای هشت ساعت- وارد گوگل پلاس خواهند شد و در صورت تأیید شما با دوستان واعضای حلقه‌های شما به اشتراک گذاشته خواهند شد.

سخن آخر:
آیا گوگل موفق خواهد شد که شبکه اجتماعی بزرگ و محبوبی ایجاد کند که فیس‌بوک و توییتر را به چالش بکشد؟ گوگل قسمت عمده بازار جستجوی اینترنتی را در اختیار دارد، با اندروید، iOS را در فشار قرار داده است، یوتیوب را در اختیار دارد که محبوب‌ترین شبکه اشتراک ویدئو است، اما واقعا باعث تعجب بود اگر به دنیای شبکه‌های اجتماعی حمله نکند که این کار را دیروز انجام داد.

برای پیشبینی میزان موفقیت گوگل پلاس باید عواملی را که باعث موفقیت شبکه‌های اجتماعی محبوب فعلی مثل فیس‌بوک، توییتر، فرندفید شده‌اند، در ذهن مرور کنیم:

۱- جلب کاربر: در فیس‌بوک می‌توانید دوستان دوران دبستانتان را هم پیدا کنید، در توییتر هم سر و کله همه جور آدمی پیدا می‌شود، از دوستان آنلاین گرفته تا شخصیت‌های مشهور،  آدم می‌تواند آنها را به سادگی دنبال کند.

گوگل هم می‌تواند مطمئن باشد که همه کاربرانش، آنقدر کنجکاو خواهند که بی‌شک شبکه‌اش را تست خواهند کرد. آن طور که از اسکرین‌شات‌ها برمی‌آید، در طراحی گوگل پلاس، نکات ظریفی رعایت شده است، تصور می‌کنم که سرعت بارگزاری گوگل پلاس از فیس‌بوک بهتر باشد و از لحاظ ظاهر و سی‌ام‌اس، محیط بهتری را شاهد باشیم.

بنابراین من تصور نمی‌کنم که در جالب اولیه کاربر، گوگل پلاس مشکل چندانی داشته باشد.

۲- تشویق کاربر به فعالیت در شبکه اجتماعی از طریق فراهم آوردن رفاه و امکانات ویژه: با گوگل پلاس می‌شود یه سادگی نوشته‌ها و عکس‌ها و ویدئوها را به اشتراک گذاشت، آن هم به صورت متمرکزتر و به صورت اشتراک با یک حلقه ویژه. کاربران دیگر هم می‌توانند با گوگل پلاس کردن (معادل لایک زدن) و کامنت گذاشتن با هر مطلب به اشتراک‌گذاشته تعامل کنند.

باز هم آن طور که پیداست، گوگل از این لحاظ چیزی نسبت به توییتر و فیس‌بوک کم نخواهد داشت.

۳- ایجاد فرهنگ گوگل پلاسی و استمرار حضور و فعالیت کاربران: اما چیزی که به نظر من دشوار است، ایجاد یک فرهنگ و محیط پرشور است. توییتر را به یاد بیاورید، همه می‌خواستیم عضوش بشویم و کشف کنیم چه افراد دیگری عضوش هستند. توسعه‌دهندگان هم مفتون توییتر شدند و با استفاده از API آن هزاران برنامه و اپلیکیشن و وب اپ برای آن راه انداختند. همه رسانه‌ها و روزنامه‌ها هم به زودی توییتر را جزء‌ای لازم برای خود دیدند.

آیا گوگل خواهد توانست جو پرشوری ایجاد کند که در ان همه پَلاس شدن در گوگل پلاس را جزئی از کار روزانه آنلاین خود به شمار آورند؟

ایتنا – پس از چند دوره شکست، چشم‌ها به شبکه اجتماعی جدید گوگل خیره شده است.
شبکه اجتماعی گوگل رونمایی شد

گوگل پلاس (+Google) شبکه اجتماعی گوگل سرانجام آغاز به کار کرد.

به گزارش ایتنا به نقل از رویترز، شرکت گوگل که تاکنون تلاش‌های ناموفق بسیاری را در خصوص راه‌اندازی شبکه‌های اجتماعی شاهد بوده است، گام دیگری برای رقابت با فیس‌بوک برداشته و سرویس جدید خود به نام گوگل پلاس را به جهانیان معرفی کرد.

گوگل پلاس تمام قابلیت‌های تعاملات آنلاین را در خود جای داده و به عبارت دیگر، یک شبکه کاملاً اجتماعی است.

این بزرگترین پروژه شبکه اجتماعی گوگل از زمانی است که لری پیج در چهارم آوریل (۱۵ فروردین ۱۳۹۰) بر کرسی مدیریت گوگل تکیه زد.

از آنجا که کاربران، زمان بیشتری را در سایت‌هایی همچون فیس‌بوک و توییتر سپری می‌کنند، زنگ خطر برای گوگل به صدا درآمده است و شاید همین امر دلیل تلاش‌های بی‌حد و حصر گوگل برای ورود به این عرصه باشد.

شبکه اجتماعی گوگل باز (Google Buzz) که در فوریه ۲۰۱۰ ارائه شد، نمونه‌ای از طرح‌های ناموفق گوگل در این خصوص است که نتوانست نظر کاربران را چندان به خود جلب کند.

به گزارش ایتنا، ویژگی جدید و جالب گوگل پلاس آن است که برخلاف فیس‌بوک، از همان ابتدا برای به اشتراک‌گذاری اطلاعات و علایق کاربر با گروه‌هایی که حلقه‌ها (Circles) نام دارد، ایجاد شده است.

گوگل در توصیف حلقه‌ها چنین گفته است: شما با افراد مختلف چیزهای مختلفی به اشتراک می‌گذارید. دیگر به اشتراک‌گذاری موارد مناسب با افراد مناسب نباید سخت باشد. حلقه‌ها به شما کمک می‌کنند که دوستان صمیمی شنبه شب خود را در یک حلقه، والدین در حلقه دیگر و رئیس خود را به تنهایی در حلقه دیگری جای دهید، دقیقاً مانند زندگی واقعی.

علاقه‌مندان به این پروژه، برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به صفحه رسمی گوگل پلاس به آدرس plus.google.com مراجعه نمایند.

نظرات کاربران

با نظرات خود، ما را در ادامه مسیر راهنما باشید.

نظرات کاربران

  1. من خودم تازه ۳ روز است عضو شدم

  2. زمستان گفت:

    یک پیرمردی هست توی ده هر وقت چیز جدید میبنه تکیه کلامش اینه”امرد دنیا رو ب ترقیه”اینجا هم اگه میبود قطعا همینو میگفت.
    از این شبکه های اجتماعی هیچ وقت خوشم نیومد به خاطر همین هیچ وقت عضوشون نشدم،همون نیمچه خلوتی هم که برای انسان توی این عصر بی خلوتی مونده این شبکه ها بر باد دادند،اصلا این وسایل ارتباط جدید مفهوم دلتنگی رو از بین بردن بس که همه همیشه در دسترس هستند.دیگه کمتر پیش میاد دل ادم برای کسی تنگ بشه و تمنای دیدنش رو داشته باشه اما نتونه پیداش کنه.لذت دلتنگی گم شده در هیاهوی وسایل ارتباط جمعی مدرن.به محضی که دلتنگ شدی تلفن هست موبایل هست اس ام اس هست چت هست وب کم هست میل هست شبکه های اجتماعی هست خلا صه با یکی از اینا میتونی فرد مورد نظرت رو پیدا کنی البته اگر فرد مورد نظر با همه اش قابل دسترسی نباشه!!!هرچند بدون این وسایل زندگی امروزه غیر ممکنه و هیچکس هم نمیتونه منکر فواید بی حد و شمار اونها بشه اما این اشکالات هرچند کوچک و برای خیلی بی اهمیت رو هم دارند که خیلی مهم نیست….
    خدا قوت حسین اقا هووووو

  3. ای مرد چی صونعته هو
    والله منم زیاد تو کار این شبکه های اجتماعی نیستم امیدوارم دوستانی که این کاره ان خوششون بیاد
    خسته نباشی آقای فتوحی :gol:

  4. چغازنبیل گفت:

    عزیزان چه خوشمان بیاد چه بدمان بیاد وچه بی تفاوت باشیم لاجرم جنبره صنعت ارتباطات برهمه کس وهمه جا سایه می افکند به نحویکه حتی حکومتها ی بزرگ جهان هم قادر به مقابله با ان نیستند وناچار به تسلیمند (از حق نگذرم خادمیم بدون شوخی چیز بدیم نیه یک گمه فیکر کنن) حسب اطلاع تاریخ ابداع ایمیل به سالهای بسیار دور وزمان جنگهای داخلی امریکا بر میگردد که نظامیان امریکایی برای ارتباط با هم از ان استفاده میکردند وبعد ها برای عموم ازاد شد وامروز هم با پیدا شدن سرو کله فیس بوک وتویتر وامثال ذالک وحالا هم گوگل پلاس جناب ایمیل وبعدا هم جنابان فیس بوک وغیره دارن تشریف میبرند که بازن نشسته شوند ویا هم فرمنبردار زنجان گردند دنیا همینه دادش چون پیر شدی حافظ از میکده بیرون شو الان ببینید جوانها اینترنت باز ند ولی ادمای مسن به این وسایل به چشم اسباب بازی نگاه میکنند البته همیشه جنگ بین نو وکهنه وجود داشته وامروز هم از این قاعده مستثنی نیست بیاییم خوشحال باشیم که رسد ادمی بجایی که بجز خدانداند .( دنی فتدلی فکان قاب قوسین او ادنی) اما خطاب به زمستون عزیز برادر خوش انشا وخوش فکر نازم مجبوری یک روزی با امدن بوی بهار وشنیدن صدای چل چله ها کرسی رو جمع کنی واز فصل جدید که با هیبت وطمطراق میاد چه بخای وچه نه خای استقبال کنی چاره نداری واما حسین جان وقتی همه گانی شد به منم یاد بده متشکرم

  5. @چغازنبیل
    با سلام
    شما باید یک GMAIL بسازید وسپس به کسی که عضو Google+ بفرسیتید
    اگر خواسیتد این هم ایمیل من FOTOHIH@GMAIL.COM
    :SS:

  6. ناشناس گفت:

    هغثا ف۵عرعتترذ۲رععععععععدفغدغ۵۴عدذذرد۴۵۵۵۵د۹۸ذ-۴دغعر۹-د۸حححححححححححححححححح۳ئع-ج۰۴دغ۶عهذ۹ج۰ج۳ذغ۶ع۰غ۳ذع۰۳۴غعحخهغعفغثیفثیسغفنهکحنخخعهداعلاالتدئدبیقیبلاتنتالبغفیقسثعهلاتنئداتذلعبغیقس رفغهلبف لفاعفالعلهتلل تلاتفقتلتفتلفت ف لالتقف تف تفتااتفغخاتفتا تا فتاغ فعغ تا اعفتاعتفغا تاعتغاع تفغهات غاعهتافغهتاهفغختاهفغتغهغتهفغه تهعف تاهفعتفغعاتغفعه :ZZ: :ZZ:

نظرات بسته شده است !