نجمه عبداللهی 4875 روز پیش
بازدید 117 ۷ دیدگاه

گذری بر روستاهای زیبای ایران

آذربایجان غربی ـ سهولان

 

به کبوترها احترام بگذارید !
حتی اگر هیچ‌یک از آن قلعه‌ها و مساجد قدیمی، دور و بر روستای سهولان، از توابع بخش مرکزی شهرستان مهاباد در آذربایجان غربی نبود، حتی اگر آن چشمه‌های خروشان و باغ‌های میوه پربار، روستا را احاطه نکرده بودند، وسوسه سوار شدن بر قایقی پارویی و گردش در دالان‌های تو در توی غار معروف این روستا، حتما می‌توانست هر گردشگری را به آنجا بکشاند؛ وسوسه دیدن قندیل‌هایی که گاهی خوشه انگور شده‌اند، گاه پروانه، گاهی پای فیل، گاهی توت فرهنگی، گاه عروس دریایی و … .

کردها می‌گویند سهولان به زبان آنها به معنای یخبندان است که احتمالا دلیل گذاشتن این نام بر روستای چهارصد ساله سهولان، آب و هوای سرد آن است که اگر شما این پیشنهاد را بپذیرید و به آنجا بروید، به خوبی تجربه‌اش می‌کنید.
وقتی مسافر دنیای اسرارآمیز غار سهولان شدید، چه در دالان‌های تو در توی بخش خشک آن پرسه می‌زدید، چه سوار قایق در حوضچه‌هایش شدید، به یاد داشته باشید به کبوترها و آرامششان احترام بگذارید، چون آنها ساکنان اصلی سهولان به شمار می‌روند و در نقاط گوناگونش لانه ساخته‌اند، به همین خاطر هم اهالی به این غار «کوته‌کوتر» یا «لانه کبوتر» گفته‌اند!
برای سفر به روستای سهولان، باید آنقدر در جاده بوکان مهاباد برانید تا به فرعی برسید که به روستای عیسی کندی می‌رسد و همین جاده را اگر ادامه دهید، سهولان در انتظار شماست.

 

تهران ـ کر کبود

همخوانی موزون آب و سنگ !
برخی از پدربزرگ‌های آنها می‌گویند که از پدربزرگ‌هایشان شنیده‌اند و پدربزرگ‌هایشان از پدربزرگ‌هایشان نقل کرده‌اند و پدربزرگ بزرگ‌های آن پدربزرگ‌ها تعریف کرده‌اند که … به هر حال مهم نیست دقیقا چه کسی گفته است، مهم این است که برخی بر این باورند که شاید نام روستای کر کبود از نام دو اسب که «کهر» و «کبود» صدایشان می‌کرده‌اند، گرفته شده است.

هر کس در دیدار از کر کبود از توابع بخش طالقان ساوجبلاغ در استان تهران درباره این‌که مهمترین جاذبه گردشگری روستا کدام است، نظری دارد، اما ، زیباترین اجزای روستا، معماری سنتی خانه‌های آن، درخت‌های تنومند کهنسالش با سایه‌های پربرکت و کوچه‌های خاکی و شیبداری است که دیوانه‌وار پیچ و تاب می‌خورند، پله می‌شوند، حیاط می‌شوند، یا به دل کوه می‌زنند و به آبشار کر در هفتصد متری شمال شرقی روستا یا یخچال‌های طبیعی آن در شمالش می‌رسند.

آبشار کر سی تا پنجاه متر ارتفاع دارد و صدای ریزش آبش آنقدر بلند است که با نیم ساعت گوش کردن به آن تا پایان روز در خواب و بیداری زمزمه‌اش در گوش‌هایتان تکرار می‌شود.
روستای کر کبود که به دلیل قرار گرفتن در دامنه کوه، آب و هوایی دلپذیر دارد، از مسیر اتوبان کرج ـ قزوین و از راه شهرستان طالقان قابل دسترسی است.  روستا حدود ۱۱۰۰ سال قدمت دارد با دو امامزاده به نام‌های امامزاده زید ابراهیم و امامزاده شاه محمد حنفیه و البته آرامگاه ملا یغمایی کر کبودی هم در قبرستان تاریخی روستا واقع شده است.
امامزاده زید ابراهیم در مرکز روستاست و نسبش بنا به گفته‌های اهالی، به امام موسی کاظم(ع) می‌رسد، اما آرامگاه امامزاده شاه محمد حنفیه در ارتفاعات شمال شرقی روستا معروف به کوه عقیق قرار دارد، علاوه بر همه اینها، روستا حمامی تاریخی هم دارد که متعلق به دوره قاجار است.

در قسمت بعدی با روستاهای قلعه دختر(قیز قلعه) و هم چنین روستای سرسختیآشنا خواهید شد.

نظرات کاربران

با نظرات خود، ما را در ادامه مسیر راهنما باشید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. ضمن تشکر از پائیزان
    مطلب درخصوص غار سهولان وآبشار کرکبود جالب بود .شما خودتون اونجا رفتید؟از دوستانی که دریاچه ارومیه ،روستای کندوان و بانه رفته اند خواهش میکنم اگر اطلاعاتی ئر خصوص مسیردارند در وب قرارداده تااستفاده شود.
    درکل دوستان در صورت بازدید خودشان محلهای بکر را نام برده وتوضیح دهند . شاید روزی هم قسمت ما شد رفتیم.

  2. ناشناس گفت:

    خسته نباشید جناب پاییزان مثل همیشه عالی بود ولی مثله اینکه موتور حیتا از کار افتاده هم مطلب کم شده هم اینکه کسی زیاد نظر نمیده :GG:

  3. monsef گفت:

    سلام بر پاییزان.
    استفاده کافی بردیم. تو اولین فرصت باید یه سری به کر کبود بزنیم. دست زمستان و مدیر رو هم میگیرم و میبرم تا اینجا هستند.
    منتظریم روستای سرسختی رو هم ببینیم. عجب مردم سرسختی خواهد داشت اونجا.

  4. درود بر پاییزان
    مانند قسمت اول ، این قسمت هم جذاب بود.
    نمیدونم خودتون متنش رو تنظیم کردین یا نه ولی لحن دوستانه ای داره که خوندنش رو جذاب میکنه.
    پیشنهاد حسین هم جالب بود، الآن که داریم به سفرهای تابستونی نزدیک میشیم دوستان جاهای دیدنی که رفتن رو معرفی کنن تا بقیه هم بتونن استفاده کنن، شاید خودم یه چیزایی نوشتم.

    ——–
    اما در پاسخ به ناشناس :
    موتور حیتا از کار نیفتاده ، بعضی وقتها پیش میاد که همه همزمان درگیر هستن و فرصتی برای فعالیت ندارن ولی اینا مقطعیه، دوران طلایی حیتا در حال شروع شدنه، منتظر باشین…

  5. اوحده اوو گفت:

    خب همه چیش خوب بود ولی عکس کم داشت برا مو که کلا حوصله خواندن نداروم باید عکسش بیشتر بشه ولی در کل جالب بود. :YY:

  6. زمستان گفت:

    خسته نباشیدجناب پائیزان.از اونجایی که اثبات کنم مطالبی که در حیتا گذاشته میشه همینجور الکی و بی مصرف نیست طی یک سفر دو روزه با چنتا از رفقا رفتیم روستای هجیج که دفعه ی قبل تو ی مطلبت معرفی کرده بودی.جای جالبیه.خونه های سنگی بی ملات،پنجره های ابی، و معماری روستا چشم نوازه.البته راه خیلی بدی داره که هم خاکیه وهم باریک و با پیچای تند و گردنه ی خیلی ناجور البته دارن جاده اش رو درست میکنن و احتمالاتاچند وقت دیگه اسفالت هم بشه.البته چنتا روستای دیگه هم رفتیم که گفتنش باشه برای بعد.کرکبودم که منصف بانی شده و میخواد مارو ببره اونجا پس مطالبت کاربردیه.
    خدا قوت هووووووو

  7. سلام بر همه دوستان و تشکر از همگی جهت اظهار لطف. خدمتتون عرض شود که من این روستاهارو که معرفی کردم نه رفتم و نه دیدم، همینجا باهاشون آشنا شدم. خوش بحال جناب مدیر و زمستان و منصف که رفتن و دیدن و کیفش رو بردن خوبه دیگه معرفی از ما رفتن و دیدن و بردن کیفش از شما و دعای خیرش هم برای ما :YY: .ولی به هرحال خوشحالم که مطلبم مفید واقع شده اصلا فکر نمیکردم که کسی واسه دیدن این مناطق مخصوصا راهی بشه.ولی خودمونیم خوب تو تهران بساط گردش و تفریح راه انداختین ها :VV: .