استاد رودمعجني 4919 روز پیش
بازدید 433 ۹ دیدگاه

پوشش گیاهی در رودمعجن

باعرض سلام وعید مبارکی خدمت تمامی دوستان امروز اولین روز سال به محض مراجعت از ده به حیتا سر زدم وآنرا بسیار غریب وتنها دیدم برای بالا رفتن آمار بازدید تمام مطالب قبلی را دوبار مرور وبررسی نمودم بنابراین تصمیم گرفتم اولین مطلب سال را نیز منتشر نمایم با توجه به شروع فصل بهار وآغاز رویش گیاهان بهتر دیدم مطلبی راجع به نوع پوشش گیاهی بنویسم
پس تا دیر نشده ورجیکن دراوحد ببینن چیشه کی دری ده ما سوز نمره
پوشش گیاهی رودمعجن:
از نظر پوشش گیاهى مى‏توان گفت که وجود بارندگى کافى در روستا موجب رویش گیاهان خود رو یا وحشى زیاد و کاشتن گیاهان مزروعى فراوان مى‏شودکه متاسفانه در سالهای اخیر بعلت خشکسالی ممکن بسیاری از آنها را نتوان براحتی پیدا کرد. از جمله گیاهان خودرو مى‏توان گیاهان زیر را نام برد.
۱ – تلخه‏
۲ – خار شترى
۳ – سُوْ
۴ – دورمنه‏
۵ – کله سگ
۶ – سگ شاش (به خاطر اینکه سگ بیشتر روى این گیاه مدفوع مى‏کند نامیده شده است)
۷ – چرخه
۸ – علف نرمه
۹ – خییر
۱۰ – قرپچ‏
۱۱ – کِشتر
۱۲ – کُرَهْ‏
۱۳ – فریاس‏
۱۴ – بزغاله‏پز
۱۵ – شیرنهنگ‏
۱۶ – سول‏
۱۷ – مَلْقُه‏
۱۸ – مَگْسَگْ‏
و گیاهان دارویى که بدو صورت خودرو و کاشتنى در روستا قابل رویش است و حتى کسانى روى این گیاهان شناخت دارند رقم قیمتی بالایى را براى آنها ذکر مى‏کنند از جمله این گیاهان مى‏توان از گیاهان زیر نام برد.
۱ – علف باد رنجوه (براى از بین بردن تب)
۲ – گل خباز ٍ ٍ ٍ ٍ ٍ ٍ
۳ – کلپوره (براى رفع درد کمر و درد پا و درد دست)
۴ – شاهتره (براى رفع پوده کردن)
۵ – مخلسن یا موحلسن (براى رفع هر درد)
۶ – علف گربه (براى رفع هر درد)
۷ – علف انجیرى (براى رفع هر درد)
۸ – علف بویى داراى بوى خوش (هاکوتى) براى هر درد داخلى در دستگاه گوارش‏
۹ – سپنج غوره – تخم شوید براى بیمارى زنان
۱۰ – گل ضیفا – همراه با دیگر داروها براى رفع دردهاى داخلى از جمله دل درد – شکم درد و غیره
۱۱ – دم گاو
۱۲ – گل گاو زبان‏
۱۳ – تاج خروس با مغز بادام و گل ختمى براى رفع سرماخوردگى‏
۱۴ – دورمنه ترکى براى رفع گرمازدگى‏
۱۵ – چهار ریشه یعنى (ریشه گل ختمى – ریشه کسنه – ریشه نان کلاغ – ریشه سیخ تروش) براى رفع دردهاى داخلى بدن و تقویت معده‏
۱۶ – خار شترى – علف گندمى – گل محمدى و خیلى گیاهان دارویى دیگر که در این منطقه وجود دارد و از گذشته‏هاى دور و در زمان حال مورد استفاده اهالى روستا و آن دسته از خانواده‏هایى که از این روستا به شهرها مهاجرت کرده‏اند قرار مى‏گیرد. و در اصطلاح روستائیان به آن دوا یا جوشنده اطلاق مى‏شود.
از دیگر گیاهان خود روى هرزى است که در زمینهاى کشاورزى همراه با محصول سبز مى‏شوند و گاهى محصولات کشاورزى را به نابودى مى‏کشانند از جمله مُلک دیوانه – علف گندمى – نَمَدَک – پیچک – (نوجوک) سولمه، تاج خروس و غیره.

نظرات کاربران

با نظرات خود، ما را در ادامه مسیر راهنما باشید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. آقایون محترم با اجازه وازوم خادم اولین نظر منویسوم چون فکر نکنوم شما تا بعد از سیزده زکات بدن در مورد گیاهان ذاروئی دو مورد بری خادوم پش امیه کی فکر نمکیردوم ایقذر گرو بشن اولیش گول ضیفا بو دومیشوم کی تنیستوم ایسمی دهتیشر پیدا کنوم (ترق ترقنوک )بری همی فعلن ننویشتوم آقا یک گولای قرمیز بو دباغای تروی پور بو میوش باد داش مترکوندم واز دمیوش تیشلی داش ایسمی شهریش “عروسک پشت پرده”هفتی پش واستوندیم ب کیلوی “صد هزار تمن” بور منن کی بعد مو دیوم چیشه وفکر نکنوم یکه دده خاصیت داروئی اور بدن
    درپایان یک شعار برای دلگرمی آقای مدیر
    ما اهل نمق (نامق)نیستیم حیتا تنها بماند

  2. محمدرضا میرزایی گفت:

    برای ۱ دقیقه وارد سایت شدم فقط ببینم چه خبراست
    ایشالا بعد مطلبو میخونم
    سال خرگوش ار همه مبارک

  3. سلام بر دیشدوو گرامی .
    سال جدید بر شما هم مبارک.
    مطلب رو به طور اجمالی خوندم ولی در همین نگاه گذرا دیدم انگار باید اسم یک حیوونی رو میذاشتن روی گیاهان :شتر – سگ – بزغاله – مگس – شیر – نهنگ
    در خانواده ما گیاه کلپوره کاربرد بسیار زیادی داره و هر چی مون میشه مادر گرام بسرعت شیشه کلپوره را برای ما رهی میکنند.
    مطلب جالبی بود. ممنون.

  4. نوه دگه حجي مراد گفت:

    سلام جناب دشدوو . خسته نباشی . سال نو مبارک .
    مطلبت را در سال جدید خوندم . جالب بود هر چند که میتونستی پربارتر و کاملتر بنویسی . البته فکر کنم این مطلب هم جزء نوششته های جوانیت باشه که قبلا جمع آوری کردی . گیاهان دیگری هم هست که از قلم افتاده که در این خصوص مستونستی همون زمان به بی بی خدابیامرز من مراجعه کنی و یک دیوان کامل از گیاهان دارویی با شرح مفصل خواص آنها تهیه کنی
    در خصوص آن گیاه قرمز که در نظرت از اون نام بردی عرض شود که اتفاقا اون گیاه در رودمعجن شناخته شده است و معروف به تیرقنوک است ( البته اگر درست تلفظ کرده باشم )ولی مطمئنم که گیاه معروفی بود و ما از بچگی آن را می شناختیم و این از برکات مصاحبت و همراهی با همان بی بی عزیزمان بود

  5. عرضم به حضورت ، کی
    اولا روتر نبینم کی به یکبار غیبت ز و مار تنها گذاشتی د رودمعجن، اما واقعا جات خالی بود و هر جا میرفتیم یادت میکردیم. مطمئنم که اگه میبودی برنامه های حیتا پربارتر میشد.

    و اما در مورد مطلب:
    :ZZ:
    واقعا که رودمعجنی ها در اسم گذاری برای گیاهان و حیوانات تبحر خاصی درن!!
    سگ شاش ، بزغاله‏پز ، شیرنهنگ‏ ، نون کلاغ !! بنظرم برم د یونسکویه ، جایه، ای ایسمار به نام رودمعجن ثبت کنم.

    د جلسه کوه پیمایی حیتا، با راهنمایی های زمیستو، دوستان با بسیاری از این گیاهان از نزدیک آشنا شدن ، علی الخصوص با خییر و قرپچ و چرخه که انصافا برای جوش آوردن چایی که خیلی بدرد خوردن ، حالا خواص داروییشون بمونه.

    یادمه او زمانا کی جوونتر بیم ، عیدا مرفتم به باغا گول بنوشه وا مکیردم ، مه آووردم مدایم به حجی روشنی ، او هم به ازای هر پلاستیک صد تومن یا دوس تومن بهمه مدا( در ازای یک روز کار !!) :N:

  6. سلام وتبریک سال جدید. مطلب آموزنده ای بود هرچند که بین مطلب و نظرات ارسال شده فاصله افتاده. فکر میکنم از این به بعد هر کس دچار بیماری و ناراحتی شد میتونه به این مطلب مراجعه و درمانش رو پیدا کنه. :Y: فکر میکنم کلپوره طبق گفته جناب منصف پرکاربردترین گیاه داروییه چرا که هر کسی هرکار میشه سریع حواله پیدا میکنه به خوردن کلپوره و البته خود من به شخصه اعتقاد زیادی به این گیاه دارم و معجزات فراوانی از اون دیدم. منتظر مطالب بعدی رودمعجنی شما هستیم.

  7. زمستان گفت:

    اقا یک چیزر از قلم بندوختیی”شاخ گو میله حسن”.این”شاخ گو میله حسن”که ما همراه “گول زیفا”(گل ضیفا،که همینجا محض ریا عرض کنم که اخوان توی یک از شعراش به صورت گل ضوفا ثبتش کرده)در کوههای پوشت اغال گله ی جوی خنه ی خدا بیامورز عظیمی ودی میکردم و میبوردم مدایم ب اق محندعلی.یک خرجوله ی گول زیفای کی مبوردم پنج تمن مه مدا.یک خاطریه هم درم ازش شاید نووشتمش.
    تبارک الله دیشدوو جان :SS: :SS: و شرمنده کی در رف.مو از همه درتر از ده دل ورکندم :R: :R:

  8. محمود فتوحی گفت:

    ممنون از دیشدووی عزیز
    یک پیشنهاد
    بچا هر وخ مرن به ده از هر کدومازای علفا از نزدیک عکسای کلوزآپ بگیرن. خیله لازمه.

  9. حجت گفت:

    داداش شما اسم کشتر یا همون گیاه کِشتر رو تو سایتتون آوردین میشه لطف کنید عکس این گیاه رو تو سایتتون هم یگذارین اگه هست لطفاًًًً :gol: :Y: :VV: :OG: