فاطمه لطفی 4582 روز پیش
بازدید 100 ۱۴ دیدگاه

به افکارت عادت نکن!

 

در این شکل شما سه تصویر می بینید. تصویر وسط مشکی و تصاویر چپ و راست رنگی. تصویر راست از راست به چپ می چرخد و تصویر چپ از چپ به راست. نکته جالب این است که اگر تصویر مشکی وسط را همزمان با یکی از تصاویر چپ یا راست نگاه کنید با همان تصویر و به همان جهت می چرخد.

اشتباه نکنید این خطای دید نیست خطای مغز است.

همان مغزی که باورهای ما را می سازد باورهایی که دو دستی به آنها چسبیده ایم گاهی باورهای ذهنی ما چیزی بیشتر از عادت های فکری مان نیست.

انسانها همان گونه که باور داشته باشند می توانند بیاندیشند. باورهای آدمی است که در هر لحظه به او القا می کند که چگونه بیاندیشد.

اصولا فرق بین انسانها، فرق میان باورهای آنان است. انسانهای موفق با باورهای عالی، موفقیت را برای خود خلق می کنند. انسانهای ثروتمند، باورهای عالی و ثروت آفرین دارند که با اعتماد به نفس عالی خود و بدون توجه به تمام مسائل به دنبال کسب ثروت می روند و به لحاظ باورهای مثبت شان به ثروت مطلوب خود می رسند.

قانون زندگی قانون باورهاست. باورهای عالی سرچشمه همه موفقیتهای بزرگ است. توانمندی یک انسان را باورهای او تعیین می کند.

انسانها هر آنچه را که باور دارند خلق می کنند. باورهای شما دستاوردهای شما را در زندگی می سازند. زیرا باورها تعیین کننده کیفیت اندیشه ها، اندیشه ها عامل اولیه اقدام ها و اقدام ها عامل اصلی دستاوردها هستند.

انیشتین می گفت: «آنچه در مغزتان می گذرد، جهانتان را می آفریند.»

فقط ۱۰ دقیقه بشینیم تو یه جای خلوت و تک تک طرز فکر ها و رفتارهایی که بطور ناخوداگاه عادتمون هست مرور کنیم. می دونید چه اتفاقی میافته؟

اگر واقعا بدون تعصب تک تک اعمال و افکارمون رو مرور کنیم به خوبی می توانیم خوب و بدهاش رو از هم تفکیک کنیم. خوبها و به درد بخور هاش رو تقویت کنیم و بدها وکثیف هاش رو دور بندازیم تا بیش از این تو زندگیمون دست و پامون رو نگیره. انسان به طور ذاتی بدون اینکه نیاز به آقا بالا سری داشته باشه توانایی تشخیص خوب و بد رو داره. مگه نه؟؟؟!!!
خب منظورم از این خانه تکانی چیه؟

تو ادبیاتمون بهش میگن:
چشمها رو باید شست. جور دیگر باید دید…

تو ادبیات عرفانی مون هم بهش میگن:
بیا تا گل برافشانیم و می در ساغر اندازیم . . . . . . فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو در اندازیم

با کلاسها هم بهش میگن:
مهندسی مجدد یا ری انجینیرینگ (Re-Engineering)

مذهبی ها هم بهش میگن:
یک ساعت تفکر بهتر از هفتاد سال عبادت

قانون فعالیت های ذهن ناخودآگاه:

* ذهن ناخود آگاه شما موجب می شود همه گفته ها و اعمالتان مطابق با الگویی انجام پذیرد که با تصویر ذهنی و باورهای شما هماهنگ است.
* ذهن ناخود آگاه شما بسته به اینکه چگونه برنامه ریزی می کنید می تواند شما را به پیش ببرد یا از پیشرفت باز دارد.

توی این خانه تکانی ذهن و رفتار چه اتفاقاتی می افتد

بعضی باورها و ذهنیتها رو باید تمیز کرد و غبار زمان رو ازش دور کرد، سر و سامانی داد، خیلی محکم تر آنها را حفظ کرد و بهش بها داد. چه باورهای قشنگی داشتیم که به مرور زمان و دود زندگی یکنواخت سیاهی بهش نشسته و باید با چاشنی خاطره سر و سامانی بهشون داد و دوباره در ردیف اول قفسه باورهامون قرار بدیم.

بعضی از آن باورها رو که اتفاقا از بس بهشون عادت کردیم خیلی هم دم دست قرار گرفتند و همیشه مزاحمی برای دیدن باورهای قشنگمون هستند، باید برای همیشه فراموش کرد و در زباله دان فراموشی قرار داد.

اگر خوب به این باورها دقت کنیم می بینیم که بسیاری از رفتارهایمان ناشی از باورهایی است که از آنها بیزار هستیم. ولی از بس در درون ناخوداگاه مان به آنها عادت کردیم وجود آنرا فراموش کرده ایم.

جالب است که در این کنکاش متوجه رفتارهایی می شویم که به دلیل انتقام از کسانیکه در حق ما ظلمی کرده اند و به آنها دسترسی نداریم به طور ناخوداگاه از اطرافیانمان انتقام می گیریم. در صورتیکه آنها شاید خیلی هم ما را دوست داشته باشند ولی این نفرت به قدری در درون ما نفوذ کرده که علاقه آنها را نه تنها درک نمی کنیم بلکه به طریقی سعی در آزردن آنها داریم.

مثل اینکه مطلب داره پیچیده میشه

اگر خوب دقت داشته باشیم با تفکراتی در درون خود مواجه می شیم که اتفاقا خیلی هم به کارمان آمده و در برابر مشکلات زیادی از آنها استفاده کردیم ولی از بس که همیشه در دسترس مان بوده قدرش رو ندانستیم و فراموشش کردیم و گذاشتیمش کنار. و حالا که با مشکل مواجه می شویم یادمون رفته که چه ابزار خوبی رو کنار گذاشتیم و میتونستیم ازش استفاده کنیم. حالا که داریم افکارمون رو زیر و رو می کنیم خوبه که دوباره اون باورها و ابزارها رو گردگیری کنیم و ازشون استفاده کنیم.

نظرات کاربران

با نظرات خود، ما را در ادامه مسیر راهنما باشید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. آقا جان عکسی دگی نبو بگذری کی بنچرخن ایخا یک کمه ناجره :H:

  2. مطلب جالبی بود.با نزدیک شدن بهار و نو شدن طبیعت چه خوبه که با” خانه تکانی ذهن ورفتار “عادتهای غلط را کنار بگذاریم.ممنون خسته نباشید.

  3. سلام عرض شد خدمت جناب کجرا .
    و اما بعد:
    ۱- اگه تعارفات عادی رو کنار بذاریم مطلب خوبی بود. با اینکه از دسته مطالب مربوط به رودمعجن نبود اما الحق مطلبی بود که سعی بر تاثیر گذاری داشت ، بالاخص از دسته مطالبی بود که من شخصا خیلی می پسندم. در مورد خود مطلب اگه خدا بخواد تا شب نظر می دم.

  4. علی نجفی علی نجفی گفت:

    من فعلا نمیتونم.نخوندمش هنوز شب نظر میدم

  5. سلام جناب دیشدوو
    فکر نمیکنم ناجور باشه و ضمنا اینکه حیتانشینان از درک بالایی برخوردارن. :VV:

  6. علیک سلام
    فکر نکنم بتونین از من مطلبی راجع به خود رودمعجن پیدا کنین :N:
    ممنون از نظرتون

  7. و اما بعد :
    متنی که با رنگ فسفری مارک دار شده مطلبیه که خیلی قبول دارم.
    افراد همون طور که باور دارند رفتار و عمل میکنند و بمرور وقتی در موقعیت های مختلف قرار می گیرند اعمال تغییر میکنه و نکته مهم ( توجیه ) کردن خود شخصه.
    به مثالی در این زمینه توجه کنید :
    شخصی تو یک مسیر کم رفت و آمد منتظر ماشین میمونه .ماشین کم رفت و آمد می کنه . تک و توک ماشین هایی هم که میرن و خالی هستند سوار نمیکنند. شخص آنچنان ناراحت که چرا تنهایی میره؟ چرا سواره از پیاده خبر نداره ؟ چرا دوره زمونه عوض شده ؟ مگه از ماشینشون کم میشه منو سوار کنن؟واز این جور توجیهات که حق رو به خودش می ده.
    همون شخص جند مدت بعد ماشین می خره و از مسیری شبیه اون مسیر حرکت میکنه . شخصی کنار خیابون ایستاده . حالا چی میگه ؟ میگه الان من عجله دارم ولش کن. در ثانی اگه سوارش کردم و دزد و آدمکش بود چی؟ تو این جاده خلوت دستم به کجا بنده؟ وهزار جور از این توجیحات که باز هم برای نگه نداشتن و سوار نکردن شخص حق رو به خودش می ده.
    مثالم در تایید نوشته بود البته در بخش توجیه.
    (چشمها رو باید شست. جور دیگر باید دید…)
    این جمله هم که خودش هزار حرف نگفته داره و به راحتی میتونه حلال مشکلات باشه.
    باز هم موافقم که بزرگ ترین مشکلات زندگی مردم همین عادته.
    باید سعی کنیم عادات رو تا حد امکان کنار بذاریم.
    در مجموع پیوستگی خیلی خوبی در مطلب وجود داره.
    اگه خودتون نوشتید که احسنت . اگه از جایی گرفتید هم ممنون.

  8. با سلام خدمت کجرا. و با تشکر از مطلب جالبت.
    یه خواهش از تمام دوستان دارم که اگه مطلبی رو از جایی نقل میکنن منابعش رو نقل کنند. مهمترین دلیلش احترام به حقوق نویسندست که فرهنگش رو باید نهادینه کرد.
    ولی اگه خودت نوشتی به نظر میرسه یه فیلسوف هم عضو حیتا شده.
    اما میخواستم بفهمم که فرق خطای دید و خطای مغز چطوری مشخص میشه ؟ البته این حاشیه هست و تازه الان باید به افکارمون عادت نکمیم یا بذاریم کارشو بکنه ؟؟؟
    ولی در کل نوشته بسیار بجا و آموزنده بود.

  9. علی نجفی علی نجفی گفت:

    یه چیز که توی این مطلب نظر من بیشتر از همه جلب کرد(بهر حال هرکسی از ظن خود یار مطلب میشه)که شاید خیلی هم با هدف نوشته نخونه اینه که همه دنیا را یک جور میبینن فقط در قالب کلمات متفاوت.چشمها را باید شست،بیا تا گل بر افشانیم،ری اینجینیرینگ،یک ساعت تفکر و….مذهبی و با کلاس و صوفی و شاعر مدرن محتوی فکرشون یکیه فقط قالب تفاوت میکنه یک جورایی مثل مبحث خدا و خداشناسی میمونه.الله،یهوه،پدر،اهورا مزدا،همه کلمات مختلفی هستن برای بیان یک مفهوم.نمیدونم این نظر ربطی به مطلب داشت یانه ولی اون تیکه ی مطلب نظر منو جلب کرد.
    در مورد خود مطلب هم اینکه مطلب عالی بود برای کسانی که دنبال تغییری در زندگیشون میگردن.اول باید باورها رو تغییر داد تا انسان تغییر کنه و بعد زندگی خودش تغییر خواهد کرد.خسته نباشی جناب کجرا.عالی بود

  10. سلام دوباره
    ممنون از نظر بجاتون،ترکیبی از نوشته های خودم و نقل بود

  11. سلام جناب مینج
    نویسنده نداشت
    ولی برای بقیه مطالب یادم میمونه

  12. سلام زمستان
    قابلی نداشت :Y:

  13. عنوز مطلب رو کامل نحوندم ، بعدش میام نظر میدم ، ولی فعلا میتونم بگم از تعداد نظرات و حجم اون ها معلومه که مطلب پرباری بوده