زردَلو

 

دستاورد یک سفر کوتاه در ماه رمضان به ولایت

 

20140704_091824

 

 

20140719_185848

خواص درمانی زردآلو

زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است

۱)تصفیه کننده خون است

۲)عروق را باز می کند

۳)ملین است

۴)بوی بد دهان را رفع می کند

۵)تب بر است

۶)بعلت داشتن کبالت برای کم خونی مفید است

۷) روم مفاصل را برطرف می کند

۸) ضد نرمی استخوان است

۹)برای قلیایی کردن بدن مفید است

خواص درمانی هسته و برگه زردآلو

۱- مغز هسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و برگ و گل آن سرد و خشک است .

۲-وغن مغز هسته را اگر در گوش بچکانید صداهای گوش را از بین برده و سنگینی گوش را درمان می کند .

۳-روغن مغز هسته برای نرم کردن پوست مفید است

۴-روغن مغز هسته اگر تلخ باشد کشنده کرم معده و روده است

۵-روغن تلخ هسته ورم معقد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می کند.

۶-دم کرده برگه زردآلو برای قطع اسهال مفید است

۷-برای تسکین گوش درد چند قطره از دم کرده برگه زردآلو را در گوش بچکانید .

 

آلوچه هایی که در حال جداسازی است و قرار است سالمهایش تبدیل به لواشک شود

20140719_185925

 

و این هم لواشک های  آماده شده از اون آلوچه ها

20140731_132933

 

ابتدا از خواص آلوچه نرسیده(گوجه سبز) شروع می کنیم

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم گوجه سبز:

کربوهیدرات ۸.۵۱ گرم، چربی ۲.۸۴ گرم، پروتئین ۱.۶ گرم، فیبر خام ۰.۵ درصد.

با مصرف ۱۰۰گرم گوجه سبز، ۵ درصد ویتامین آ، ۲.۱ درصد ویتامین ب ۱ (تیامین)، ۱.۹ درصد ویتامین ب ۲(ریبوفلاوین)، ۲.۸ درصد نیاسین، ۱۳ درصد ویتامین ث، ۵.۱‌ درصد کلسیم، ۲.۲ درصدفسفر، ۵ درصدآهن و ۳.۶ درصد پتاسیم مورد نیاز در روز تامین می‌شود.

برخی گیاه شناسان معتقدند مصرف گوجه‌سبز برای بهبود طعم دهان مفید است. از خواص دیگر این میوه، خاصیت مسهلی آن است که بخوبی شناخته شده است. همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشارخون ‌و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معده‌ای – روده‌ای است.

 

بعد خواص الوچه رسیده را ذکر می کنیم:

افعال و خواص الوچه:

۱-      طبیعت آلوچه سرد است

۲-      تندی و حدت صفرای کبد را تسکین می دهد

۳-      – رسیده آن لینت بخش و روان کننده طبع و نافع برای یبوست است .

۴-      نارس آن در هنگام یبوست و دشواری دفع مسهل است وبرای قطع کردن قی نافع است.

۵-      اگر آب آلوچه رسیده را بنوشند برای سرفه حار(گرم)مفید است وبسیار مفید است برای کسانی که دچار دق شده اند؛ دق تبی است دائم با حرارتی کم بدون ‌اعراضی آشکارا از قبیل اضطراب و سطبری لب‌ها و خشکی دهان و سیاهی آن، اما بیمار رو به لاغری و ضعف و سستی و شکستگی رود.

۶-      آب برگ این میوه کشنده کرم معده است اما نفاخ و باد آور و باعث فساد معده بوده و مصلح آن گل قند است.

بقیه خواص آلوچه همانند خواص آلو است که در ذیل بیان شده

 

میوه های خشک :
میوه هایی هستند که در قنادی ها به صورت میوه های خشک یافت می شوند این میوه های دارای کالری بیشتری نسبت به میوه های تازه هستند .و البته مواد مغذی مانند:ویتامین ها،مینرال ها ، ویتامین سی،فیبر های کمتری دارند.مانند خرمای خشک که دارای ۲۸۷ کالری می باشد.انگور خشک شده ۲۸۰ کالری ،موز های خشک شده ۲۷۳ کالری.

 

و حالا خواص لواشک :

خیلی از خواص میوه‌ ها مانند فیبر و رنگدانه‌ های آنتی‌ اکسیدانی در لواشک میوه‌ ها هم وجود دارد و تازه، املاح میوه ‌ای که به صورت لواشک یا آلوچه درمی‌ آید، نه تنها کم نمی‌ شود؛ بلکه با جوشاندن، تغلیظ و خشک‌ کردن، افزایش هم می ‌یابد.

بزرگ ‌ترین ضرر آلوچه یا میوه‌ هایی که به لواشک تبدیل می ‌شوند، اسیدیته ی بالای آن ها است.

بچه‌ ها معمولا عادت دارند لواشک یا آلوچه را کنار د‌هان شان بگذارند و آن ها را به آرامی بمکند و چون اسیدیته ی این خوراکی ‌ها بالا است، این کار باعث فرسایش سطح مینای دندان‌ در درازمدت می‌ شود. به همین دلیل، ‌توصیه می ‌شود که بعد از خوردن این خوراکی‌ ها حتما کمی آب بنوشید.

 

یک نکته جالب:

به هیچ ‌وجه! لواشک و آلوچه کسی را لاغر نمی ‌کند. برعکس، با خوردن این خوراکی ‌ها همان‌ طور که گفته شد، ترشح اسید معده بیشتر و در نتیجه غذا بهتر هضم می ‌شود و هر چقدر هضم غذا بهتر باشد، جذب آن توسط بدن هم بیشتر می ‌شود.

به همین دلیل متخصصان تغذیه گاهی اوقات به کسانی که اضافه وزن دارند، قرص ‌هایی می ‌دهند که چربی غذا در بدن آن ها جذب نشود. بنابراین بر خلاف نظر عامه ی مردم، خوردن لواشک و این قبیل خوراکی‌ ها قدرت هضم را افزایش می ‌‌دهد و هضم بهتر با جذب بهتر و در نتیجه بالا رفتن وزن در افراد همراه است

خواص تغذیه ای و درمانی آلو

 این میوه کم و بیش در مناطق مختلف پرورش می یابد که دارای انواع مختلفی مثل : آلو بخارا ، آلو زرد ، آلو سیاه ، آلوچه و … می باشد

 * آلوی سیاه حرارت درونی بدن را فرو مینشاند

آلو حالت تهوع را از بین می برد. ازاین رو افرادی که به حالت تهوع و سرگیجه مبتلا می باشند ، بهتر است روزانه چند عددآلو بمکند.

* آلو ضد تب و سردردهای صفراوی است.

* آلو طبیعتی سرد دارد ، پس برای افرادگرم مزاج مناسب است.

* آلوی سیاه در مبتلایان به خارش بدن مانند خارش پشت، زیربغل ، گردن ، شانه مؤثر است.

 طبیعی ترین، بهترین، و بی خطرترین راه معالجه یبوست و بواسیر ، استفاده از اشکال مختلف آلو و آلوی خشک است که باید آنرا به شکل پخته یا خیس کرده مصرف کنند.

* آلو تقویت کننده و تنظیم کننده دستگاه هاضمه است .

* خوردن آلوی تازه یا پخته و یا کمپوت آلو برای درمان بیماران مبتلا به روماتیسم، نقرس و تصلب شرائین مفید است.

* مصرف آلو به صورت پخته برای افراد ضعیف و مسن بهتر است، زیرا آلوی خام دیرهضم می شود.

* آلو در معالجه کم خونی ، ضعف و ناتوانی و خستگی جسمی مفید است.

* آلو سرشار از ویتامین هایAوC، کربوهیدرات ( مواد نشاسته ای )، آهن ،کلسیم و سایر املاح می باشد.

* آلوی خشک برای مبتلایان به سوء هاضمه بسیار مفید است.

* غنی ازمنیزیم،سدیم،فسفرو پتاسیم است.

* به مقدار کافی فیبر غذایی را برای بدن تأمین می کند.

* در حفظ سلامتی کبد موثر بوده و باعث سمزدایی از سیستم گوارشی می شود. همچنین در مبارزه با عفونت و تب های روده ای بسیارحائز اهمیت است.

* از آنجا که حاوی مقدار زیادی فسفر است،در افزایش قدرت فعالیت های ذهنی تاثیرگذار می باشد.

* نوشیدن آب آلو در دفع انگل های معده بسیار موثر می باشد.

پژوهشگران معتقدند از آلو مى‏توان به عنوان ضدعفونى‏کننده غذا استفاده کرد. آلوى خشک خواص ضد میکروبى دارد که مى‏تواندخطر آلودگى گوشت را کم کند. افزودن آلو یا عصاره آن به گوشت قیمه شده، به میزان قابل توجهى از رشد میکروب ها جلوگیرى مى‏کند.

 

درباره نویسنده

مرادي

فرزند حاج علي اکبر و نوه ديگه حجي مراد. (نثار روحش صلوات)

مطالب مرتبط

11 نظر

  1. استواری سلیمان
    استواری سلیمان

    به نام خدایی که هم هست و نیست
    و بود و نبودم برایش یکیست
    درود بر سرکار خانم مرادی که یک تنه بار سایت حیتا را به دوش میکشید و از خیلی مردها فعالتر و ورزیده ترید.
    از شما به خاطر اینکه این اطلاعات مفید را در اختیار ما گذاشتید تشکر می کنم.
    همانطور که از نزدیک برابر اسناد موجود حس کرده اید به علت خشکسالی و کمبود آب و به طبع آن رشد آفات میوه های امسال از کیفیت چندانی بر خوردار نیست.

    قبل از ماه رمضان به اتفاق اهل و عیال به رودمعجن رفتم و از آنجا مقداری زردآلووآلبالو آوردیم و بنده مقداری را در آب ریخته و پس از شستشو با ولع تمام میخوردم که زنم که شیر گاوش را بهتر از من می شناسد بلافاصله هشدار داد که زردالوها را درسته در دهان نگذار و دهانشان را باز کن بعد بخور که اینچنین کردم دیدم در داخل هر زردالو یک کرم بوده که به طور ناخودآگاه مقداری از پروتئین بدنم را تامین کرده ام.
    در هر حال عکسهای زیبای شما از زردالوها و آلوچه ها آب را از لب و لوچه ی این حقیر سرازیر نموده است و بلافاصله طبع شعرم گل کرد.
    عکس زردالو و آلوچه چو در قاب افتاد
    دل بی حوصله ام در تب و در تاب افتاد
    عکسهایت ببرد تاب و توان از دل ما
    همچو کشتی که به طوفان و به گرداب افتاد
    غم ما را نکنی حس به چه جوری گویم
    مثل آنوقت که چشم تو به لب تاب افتاد
    هر چه آلوچه بگفتم دهنم ترش نشد
    همچو عکس رخ مهتاب که در آب افتاد
    :SS: :SS: :SS: :gol: :gol: :gol:

    پاسخ
    1. مرادي
      مرادي

      سلام و درود بر جناب استوار و ممنون از اظهار لطف شما
      و احسنت براین طبع شاعری شما. حقا که در شاعری بسیار توانا هستید.
      در مورد کرم زدگی میوه ها هم متاسفانه همانگونه است که شما گفتید. آن زردآلوهای تصویر دوم را خودم تبدیل به برگه کردم و از هر دو زردالو یکی از آن متاسفانه کرم داشت. البته همانطور که در عکس می بینید من سالمهایش را جدا کردم تا بعدا برگه آن را خودم با خیال راحت مصرف کنم.

      پاسخ
    1. مرادي
      مرادي

      سلام و عرض ادب خدمت آقا مجتبی. بسیار کم پیدایید. باز خدارو شکر که بوی زردالو شما را به اینجا کشانده.
      راستی مگه از زردالوهای باغ ابوی گرامی به شما نرسیده ؟ امسال که تعریف زردالوهای باغ شما بر سرزبانها بود. من خودم از آنها خوردم بسیار خوشمزه بود.

      پاسخ
  2. محزونی نامقی

    درود برشما سرکار خانم مرادی
    ودرود بر ذوق وشعف جنابعالی به سبب پویائی مستمر
    خیلی خوب بود اما اگر اشتباه نکرده باشم جز مقدار کمی آلو کنار زردآلو ها بیشتر آلوچه بنظر میرسد تا آلو ، کاش از خواص آلوچه هم می نگاشتید در هر حال دست مریزاد امیدوارم زودازود به روستا سفر کنید تا همیشه حیتا رونق داشته باشد .
    واما به پیروی از سلیمان عزیزم بنده هم بداهه گویی کرده چند بیت تقدیم میدارم.
    خوشا فصل بهار وخوشتر از آن فصل تابستان
    چو شهدِ میوه ها شیرین ، به بطنِ باغ و باغستان
    ز زردآلو وآلوچه وهر میوه که ( لو ) دارد
    تناول کن عزیز دل که می باشد صفای جان
    بسی خاصیتست جانا بهریک زین همه نعمت
    خدا را زین کرامتها ، هزاران شکر بی پایان
    ببین هر میوه را وانگه نگر نقاش ِهستی را
    چه زیبا نقش ها دارد، به باغ وراغ ودر بستان
    بپاس این همه نعمت چنین بسرود” محزونی ”
    سپاس ای ایزد منان، درود ای راحم ِرحمان
    ***
    اگر نقصی موجود بود مرا عفو فرمائید.
    دعای خیر ما بدرقه لحظات شیرینتان

    :gol: :gol:

    پاسخ
    1. مرادي
      مرادي

      درود بر جناب محزونی و تشکر از لطفتان.
      عرضم به خدمتتون در مورد نقص مطلب ، بنده هنوز مطلب را کامل نکرده بودم و قصد داشتم بعد از تعطیلات عید فطر که از روستا برگشتم ، عکسهای بیشتر و مطالب کاملتری اضافه کنم که دیدم دیروز منتشر شده، اما دیر نشده امروز سعی می کنم مطلب را طبق خواسته شما کاملتر کنم. ضمن اینکه این نکته را عرض کنم همانطور که در نوشته هم آمده آلوچه از خانواده آلو است و همان خواص آلو را دارد (آلو کم و بیش در مناطق مختلف پرورش می یابد که دارای انواع مختلفی مثل : آلو بخارا ، آلو زرد ، آلو سیاه ، آلوچه و … می باشد)

      پاسخ
  3. امیدوار محمد
    امیدوار محمد

    ممنون
    ما که امسال در رودمعجن زردالویی ندیدیم، حتی برای مزه کردنش
    اما به نظر می رسه شما درختان پرباری دارین، که باید رد آنرا برای سالهای آینده بزنیم، البته فقط در حد خوردن و مزه کردن
    :Y:
    در جواب آقای محزونی هم باید بگم آلوچه با این شیوه ای که در رودمعجن تولید میشه بعید میدونم خاصیتی براش باقی بمونه. البته اگه خاصیتی داشته باشه( قشنگ معلومه که دل پری از آلوچه رزی دارم!)

    پاسخ
    1. مرادي
      مرادي

      سلام ویژه خدمت جناب مدیر. اگه شما امسال زردالو نخوردین ولی بجاش حسابی گیلاس و آلبالو خوردین.
      و اما اگه زردالو خاستین چون مدیرید، بهتون آدرس میدم از سال دیگه برید اونجا زردالو بخورید.ادرسش همون چشمه پاش خودمونه. البته اون درخت زردالو سال در میون میوه میده
      و قشنگ هم معلومه که دل پری داری

      پاسخ
  4. استاد

    به به خیلی بامزه بود هم زردالو هم الوچه هم حضورمدیر بی تلاش البته در حیاط منزل درخت زردالونوری داریم امسال که گذشت سالهای بعد درخدمتیم

    پاسخ

نظرات

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.