آشپزی رودمعجنی

سلام بنظرم برای اینکه غذاهای سنتی رودمعجن از یاد نرود یک قسمت باید باشد که به آموزش آن ها بپردازد حالا برای شروع من این غذا را انتخاب کردم اگر کامل  نیست نظر بدهید

download (1)

مواد لازم برای تهیه اشکنه کشک ( قروتی – کالجوش – کله جوش) :  

کشک : یک شیشه کوچک نعنا خشک : به میزان لازم پیاز : یک عدد نان : یک برش (اندازه کف دست) زردچوبه : به مقدار لازم گردو : به مقدار دلخواه

طرز تهیه اشکنه کشک – قروتی – کالجوش – کله جوش:

پیازها رو خرد کرده و سرخ کنید سپس نعنا و زردچوبه را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. کشک را در ظرف جداگانه ای ریخته و آن را با آب رقیق کنید. سپس کشک را به پیاز و نعنا که در حال سرخ شدن است،اضافه می کنیم.نان را هم اضافه کنید. هم بزنید تا جوش بیاید پس از این که به غلظت مناسب رسید.گردو را اضافه کنید. و بعد از چند دقیقه آماده سرو کردن است. نکات : + موقع خوردن هم باید نون ها رو تیکه تیکه کنید بریزید تو ظرف و بعدشم اشکنه رو بریزید رو نونا . (شبیه آبگوشت خورده میشه) + غذای خوش خوراک و خوش مزه ای واسه وقتایی که عجله ای بخواین چیزی درست کنید خوبه. + توی سرما هم که مسلما بیشتر مزه میده. + کنارش پیاز بذارید که چاشنی خوبیه واسش ، ترشی هم گزینه ای خوبیه . + بیشتر کشکا شورن واسه همین نمک نمی خواد بزنید ولی قبل از سرو کردن تست کنید اگه لازم بود بریزید. + نونی که توش میندازیم واسه لعاب دادنه.

درباره نویسنده

مطالب مرتبط

11 نظر

  1. سليمان استوار فديهه

    به نام خدا خالق هر چه هست
    درود بر مهمان گرامی که به احتمال ۹۹درصد ازجمعیت اناث رودمعجنی می باشید
    بابت آموزش این غذایی که کم و بیش در سفره مستضعفین خود نمایی می کند از شما میهمان عزیز تشکر می کنم البته به نظر بنده که در نحوه خوردن این غذا تمام مدارج عالیه را طی کردم اگر اول کلجوش را در کاسه ریخته بعد نان ریز کنیم بهتر است چون اگ غذا داغ باشد قبل از آنکه به حدی سرد شود که بتوانی بخوری نانها خمیر میشود.
    لازم به توضیح است پس از خوردن این غذای لذیذ بومی محلی حتما یک عدد قرص راینتدین و یا یک قاشق آش خوری شربت آلمنیوم ام جی مصرف کنید و الا آنچنان ترش خواهید کرد که نگو و نپرس.!!!!!!!!!!!!!!!
    در وقت سحر غذا فراوان داریم
    یک سفره دو تا برگ ز کیهان داریم
    پند علم الهدی شد آویزه ی گوش
    اشکینه به جای مرغ بریان داریم
    :SS: :SS: :SS: :gol: :gol: :gol:

    پاسخ
  2. نجمه عبداللهي

    سلام و خسته نباشید و آرزوی قبولی طاعات. دوست عزیز مطلب خوبی ارایه کردین. البته کمابیش همه با این غذا آشنایی دارن به استثنای نسل جدید که با این غذاها میانه ای ندارن. لازم به ذکر است که وقتی کشک را ریختین نباید بگذارین اشکنه جوش بیاید یعنی قبل اینکه بخواهد قل بزند باید آنرا خاموش کرد وگرنه به اصطلاح اشکنه میبُرد.
    خداقوت. :gol:

    پاسخ
  3. zohre moradi

    سلام به نویسنده محترم این مطلب آشپزی.کاش میگفتین اخرش که درست میشه چه رنگی باید باشه.البته نجمه خانم میگن نسل جدید اشنایی چندانی ندارن باید خدمتشون عرض کنم من و تنی چند از هم دانشگاهیام همین ۱ ماه پیش طرح هجرت تو یکی از روستاهای بیرجند بودیم.اونجا باید خودمون اشپزی میکردیم دیگه سلف دانشگاه نبود که زحمت بکشه واسمون.یه روز یه خانم روستا واسمون یه سطل اورد که گفت واسه شما دخترا کل جوش اوردم.بعضیامون که نمیدونستیم چیه بعضیامون به اسم اشکنه کشک و قروتی خورده بودیم خلاصه از خانم خیلی تشکر کردیم و فقط منتظر بودیم بره تا یه دلی از عزا دراریم همین که در سطلو برداشتیم با یه مایع بنفش(به همین برکت قسم)رو به رو شدیم که به شدت بوی خاک و سیمان ازش میومد.یعنی درجا اشتهامون کور شد.چندتامون که خیلی ادعاشون میشد اوردن سر سفره بخورنش فقط مزمزش کردن دیدن نمیتونن ادامه بدن انصراف دادن.ما دوتا احتمال دادیم.یکی اینکه کالجوش تو اون منطقه واقعا همین مزه ای و رنگیه و تازه نوبرم هست که واسه مهمون میبرن و یکی هم اینکه پسربچه ی اون خانم که در طول روز در کلاس هایی که ما تو حسینیه روستا واسه بچه ها میذاشتیم شرکت میکرده از ما دل خوشی نداشته و جای کلجوش رو با سطل آب سیمان عوض کرده..با تشکر از مطلب زیباتون :gol:

    پاسخ
  4. رهگذر

    مطلب خوبی بود و از انجایی که غذای مورد علاقه من است کمابیش اطلاعاتی بر ان میافزایم این غذا همانطور که دوستمون اشاره کردن نباید بجوشد ونام اصلی ان در اصل کمجوش میباشد که به کلجوش تغییر یافته و اما نکته برتر اینکهافزودن گوجه فرنگی به ان مزه ان را فوق العاده میکند و گوجه فرنگی را باید قبل ریختن کشک سرخ کرد همراه پیاز و نعنا بعد کشک را به ان افزود. امتحان کنید در مزه تا ۵۰درصد تغییر و خوشمزگی را احساس خواهید کرد. نوش جان

    پاسخ
  5. رهگذر

    با سلام
    گوجه فرنگی را از قلم انداخته بودین افزودن یکعدد گوجه فرنگی به ان همزمان با سرخ کردن پیاز و نعنا مزه ان را فوق العاده میکند. موفق باشید

    پاسخ
  6. محزونی نامقی

    درود بر همگان
    چه آنان که کلجوش میل نموده اندوچه آنان که میل ننموده اند
    چه آنان که مثل ما آشپزی آنرا نموده اند وچه آنان که ننموده اند.
    اما مهمان عزیز بعد از چاشنی پیاز فرموده اند (ترشی هم گزینه ای خوبیه )ولی دوست عزیز ترشی با سفیدی بقول قدیمی ها موجب واکنش اسید معده شده وآدم را به مرز دیوانگی سوق میدهد ولی بقول رهگذر گرامی اگرکمی گوجه فرنگی به نعنا داغ آن اضافه شود میشود کلجوش گوجه وخیلی مزه میده البته از جناب رب شاداب یا چین چین و..نیز می شود بهره جست. در هر حال پاس میداریم تمام آئین روستا ومرسومات آنرا.
    در پناه یزدان توانا ، همیشه خندان باشید

    پاسخ
  7. فروغ مرادی

    سلام وخسته نباشید خدمت نویسنده اشپزی
    من که به نوبه خود زیاد باغذاهای رودمعجنی اشنا نیستم وهرازگاهی مادرجونم دررودمعجن با ان ازما پذیرایی کردن رنگ انرا به خوبی میشناسم درتعجبم که چطور خانم مرادی با ان اشنایی ندارن وباتوجه به گفته هایی که از بیرجندی ها سراغ داریم رنگ کشک بیرجندی ها بنفش رنگه وهنگام سائیده شدن سفت هستش.
    موفق باشید :gol:

    پاسخ
  8. نام کاربری*

    سلام بر میهمان عزیز.البته من دو سه ماهی میشه که به علت تعویض خانه و نداشتن اینترنت تا همین امشب از حیتا دور بودم وسعادت زیارت دوستان در حیتا را نداشتم.و حالا خدمت شما و همه ی دوستان عرض سلام و ادب و احترام دارم.زیبا توصیف کرده بودی و البته استادانه.نظرات دوستان عزیز هم قابل احترام است ولی حضور دوستان عزیزم عارضم که فراموش نکنیم اشپزی سلیقه ایست.وهر اشپز بسنه به سلیقه ی خود چیزی به غذا اضافه میکند یا از ان میکاهد.ولی نظر خانم عبدالهی بجا بود چون نباید جوش بیاید و همین که داغ شود کافیست.من قبلا در مورد وجه تسمیه این غذا سوال کرده ام که پیری میگفت در اصل اسم این غذا( کم جوش ) است.حقیقتا حرف این پیر خیلی به دلم نشست چون به محض جوش امدن به قول نجمه عبدااهی میبرد.تندرست باشی مهمان عزیز.۰متشکرم.

    پاسخ

نظرات

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.